Camps de maduixes; Jordi Sierra i Fabra

Literatura española contemporánea del siglo XX. Narrativa catalana juvenil. Problemas sociales # Argument. Personatges

2 downloads 295 Views 11KB Size

Story Transcript

6 hores 39 minuts − 7 hores 55 minuts (Pàg. 9 − pàg. 26) A la foscor de la nit el senyor Salas parla amb una dona que truca des de l'hospital. L'anuncia que la seva filla Lluciana ha pres èxtasi i està a l'hospital. Els amics de la Lluciana (la Cinta, en Santi i en Màxim) estaven a l'hospital, eren ells els que la havien portat. Es pregunten perquè li ha passat això a la seva amiga i a ells no. Decideixen trucar a l'Eloi que era el novio de la Lluciana i que estava a casa seva estudiant. Quan l'Eloi s'assabenta va cap a l'hospital. També truquen a una altra amiga que es diu Loreto, però esta malalta i al llit i, li diuen a la seva mare. Els pares i la germana petita de la Lluciana (la Norma) van entrar a la sala d'espera després d'haver parlat amb els metges. La Cinta va preguntar com estava la Lluciana, però no va obtenir resposta. El pare de la Lluciana va voler saber el que havia passat, en Santi s'ho va explicar i, la Cinta va tornar a preguntar com estava la seva amiga. Aquesta vegada el pare de la Lluciana va anunciar que estava en coma. A la discoteca, el camell que li havia venut a la Lluciana l'èxtasi a la Lluciana s'assabenta de que s'han emportat una clienta seva a l'hospital i, ara a d'anar amb molta cura. La Norma veu a la seva germana plena de tubs. I comença a pensar el que passaria si la seva germana moris i es posa a plorar. La Lluciana sent que la Norma esta amb ella i li intenta parlar però no pot. Els amics de la Lluciana van a parlar amb un doctor. S'ho expliquen tot i, el doctor els va explicar que amb cada persona, l'èxtasi, tenia una reacció diferent. La Cinta va preguntar si es posaria bé, però no va obtenir resposta. L'Eloi va arribar a l'hospital. La Cinta va anar a abraçar−lo. L'Eloi s'assabenta que la Lluciana està en coma i demana explicacions de perquè ho havien fet. Va acabar barallant−se amb els seus amics i, va marxar d'on ells eren. 8 hores − 9 hores 38 minuts (Pàg. 27 − pàg. 47) L'Eloi estava pels passadissos i es va trobar amb la Norma, es van abraçar i la Norma el va portar a veure a la Lluciana. A l'habitació estaven els pares de les germanes. La Lluciana sabia que l'Eloi era allà. Els tres amics continuaven esperant. Va arribar un inspector i els va fer preguntes sobre qui els havia venut allò. L'Eloi va sortir de l'habitació i va ensopegar amb els tres amics, que volien anar a casa per dormir. Va començar una baralla pel fet de que la Lluciana s'estava morint i ells volien dormir. Un metge i l'inspector parlen dels anàlisis de sang de la Lluciana per saber quines substàncies contenia la pastilla, el que més contenia era eva que es més perillós que l'èxtasi. A una cabina de telèfon del carrer el camell que li havia venut la droga a la Lluciana parlava amb el seu venedor. Ell li diu que les importa i que no en sap res i, que totes les que té les ha de vendre. La Loreto es desperta i la seva mare li diu que la Lluciana esta a l'hospital i ella vol sortir ràpidament cap allà.

1

L'inspector Espinós sortint de l'hospital es topa amb el periodista Marià Zapata. El periodista vol informació sobre la Lluciana però, l'inspector no vol que se sàpiga. Els tres amics havien sortit de l'hospital. La Cinta i en Santi arribaven a casa de la Cinta, en Santi no va voler deixar sola a la seva xicota i com els pares no hi eren es va quedar amb ella. En Màxim va arribar a casa seva i es va emportar una bronca per arribar tant tard, però no va dir res de la Lluciana als seus pares. El periodista Zapata estava a l'hospital parlant amb els pares de la Lluciana per treure−n'hi informació, però els senyors Salas no volien parlar d'ella a la premsa perquè era massa aviat. 10 hores − 11 hores 53 minuts (Pàg. 48 − pàg. 68) En Santi estava al llit i va començar a recordar la nit a la discoteca. La Lluciana no volia prendre la droga, però no seria l'única que no ho faria. La Cinta també recordava la nit a la discoteca. Ella i la Lluciana van ser les que més es van resistir. També va recordar el dia que es van conèixer. En Màxim també recordava l'estada a la discoteca. Va recordar l'arribada del camell i la compra de les pastilles. L'Eloi va anar a casa d'en Raul, un noi que també era conegut de la colla i que amb en Màxim havia comprat les pastilles. Però no el va trobar i la seva germana no sabia on era. L'inspector Espinós esta buscant al Mosca. Decideix anar a una pensió que es on sabia que estava vivint. Els amos li diuen que feia dos mesos que havia marxat. La Loreto estava a casa seva. Es mirava al mirall. Volia superar la seva enfermetat. Pensava en que la Lluciana havia estat 24 hores abans amb ella donant−li ànims. Però ara ja no hi era. El periodista Zapata estava a la cafeteria de l'hospital. Va veure a la Norma i va aprofitar l'oportunitat per saber−ne alguna cosa. No li va dir que era periodista. Ella va contestar inconscientment a les preguntes. Quan s'adonà deixà de fer−ho i el periodista li va oferir alguna cosa per prendre. En Poli Garcia, el camell, va entrar en un bar i va demanar la guia telefònica. Va començar a trucar als hospitals i, va descobrir on era la Lluciana i quin era el seu estat. L'Eloi continuava buscant al Raul. Volia que l'ajudes a trobar una altra pastilla com la que va prendre la Lluciana. Va passar per diferents locals però tots eren buits. El periodista Zapata trucà on treballava per dir que tenia noticies sobre la noia. El cap li diu que si aconsegueix una foto de la Lluciana, es portada. L'inspector Espinós continuava buscant al Poli. Va anar a casa d'una senyora que es deia Rita, però d'allà també havia marxat. Després d'una estona de conversa la dona li va dir el nom d'una pensió i tancà la porta ràpidament. En Màxim es va despertar sobtadament. Havia tingut un mal son amb la Lluciana. No volia explicar a la seva família el que havia passat i es va quedar a l'habitació. 12 hores 9 minuts − 15 hores 53 minuts (Pàg. 68 − pàg. 87)

2

La Cinta era a casa seva. No podia dormir, al contrari que en Santi. Va tornar a pensar en la Lluciana. Volia trucar a l'hospital però no ho va fer. La Loreto volia anar a l'hospital, però els seus pares no la deixaven perquè havia de menjar. La mare de la Lluciana se la mirava quan de sobte li va donar un opistòton. Infermeres i metges van entrar i la van estabilitzar. La Lluciana recordava com va guanyar la seva última partida d'escacs. Volia tornar amb els seus coneguts, però no podia fer−ho. A la pensió on en Poli s'allotjava, la recepcionista s'havia assabentat de que la policia sabia que era allà i, de que arribarien aviat. En Poli se'n va anar corrents deixant−ho tot a la pensió, li guardaria la recepcionista. La Loreto havia acabat de dinar. Es va tancar al bany, però no va vomitar. Ho havia aconseguit. El metge va sortir a parlar amb els senyors Salas. Els hi va dir el que li podia passar a la Lluciana i els va preguntar si estarien disposats a donar els òrgans de la seva filla. El periodista Zapata sabia que els pares de la Lluciana no eren a l'habitació. Va anar fins on era la Lluciana i va trobar a la Norma. Li van dir que els seus pares la cridaven i ella va sortir a buscar−los. Ell va fer tres fotografies a la Lluciana i va marxar. L'Eloi continuava buscant al Raul. Va entrar en un bar per prendre un cafè i de sobte s'enrecordà de que l'Anna i en Quico també havien estat allà aquella nit, eren amics d'en Raul i, sabia on vivien. L'inspector va arribar a la pensió i va preguntar per en Poli. La mestressa el va deixar pujar a la seva habitació. Va fer una ullada però les pastilles no hi eren. Hi havia una llista de locals... l'inspector se'ls va anotar i va marxar. En Màxim va decidir sortir de casa per fer un tomb. Va decidir anar a casa de la Cinta. En Santi es va despertar. Va trobar a la Cinta a la sala ajaguda a una butaca. No va dir res i també s'hi va asseure. 16 hores 3 minuts − 17 hores 39 minuts (Pàg. 88 − pàg. 107) Els pares de la Lluciana parlaven sobre la donació dels seus òrgans. La Lluciana sabia que els seus pares eren allà parlant d'aquest tema. L'Eloi va arribar a casa de l'Anna i en Quico. Va entrar i els va preguntar si tenien cap pastilla de les d'anit, però no en tenien. Llavors, va preguntar on podia trobar al Raul, ells s'ho van dir i, finalment, l'Eloi els va dir que la Lluciana estava en coma. La Loreto va sortir de casa seva i va agafar un taxi per anar a veure a la Lluciana. En Màxim va arribar a casa de la Cinta. Estaven els tres a la sala sense saber que fer. L'inspector Espinós estava a la comissaria i va trucar a l'hospital per preguntar l'estat de la Lluciana que continuava igual. Després li va demanar a un company que localitzes els locals de la llista i que li dones alguna mena d'informació dels locals.

3

L'Eloi va arribar on se suposava que estaria en Raul. Es va posar a buscar i el va trobar enmig de la pista, ballant. Els tres amics eren a la sala de casa de la Cinta. Pensaven que si es moris seria culpa seva. L'Eloi va treure al Raul de la festa i li va demanar una pastilla com les que havien pres per la nit, però no en tenia. Li va comunicar q la Lluciana estava en coma i, en Raul li va dir que sabia on estava el camell. Els tres amics continuaven a casa de la Cinta quan va sonar el telèfon. Era l'Eloi. Volia que anessin amb ell a buscar al camell. Ells van acceptar. 17 hores 41 minuts − 18 hores 41 minuts (Pàg. 108 − pàg. 126) La Loreto va arribar a l'hospital. Va entrar a l'habitació de la Lluciana. Li parlava. Li va explicar que no havia vomitar i, li suplicava que no marxés perquè volia que l'ajudés. La Lluciana sentia com parlava la Loreto. S'alegrava per ella, perquè havia fet el primer pas. En Poli va anar a veure al seu subministrador i li va dir que plegava, plegava pel que li havia passat a la Lluciana. Però el camell li va dir que aquella nit havia de vendre tot el que tenia i, que després podria plegar. El periodista Zapata va anar a veure al seu cap. Li ensenyà la fotografia. El cap li digué que s'assegures que continuava en coma i que redactés el text. L'Eloi va trucar a l'hospital i li va dir a la Norma que estava buscant al camell. La Norma li va dir que la Lluciana seguia igual i que estava amb la Loreto. Els tres amics estaven a un taxi de camí a on havien quedat amb l'Eloi. Parlaven del camell. Quan van arribar l'Eloi ja els esperava a la cantonada. Es van encaminar cap on en Raul havia dit que es trobava el camell. L'ajudant de l'inspector Espinós ja s'havia assabentat de com eren les discoteques. A aquella hora només hi havia una oberta, per nens rics. Es deia Popes, allà estava el camell. Els amics van arribar a la discoteca i, van començar a buscar al Poli. 19 hores − 19 hores 29 minuts (Pàg. 126 − pàg. 153) El periodista Zapata va acabar el seu article sobre la Lluciana i el va llegir en alt. L'inspector i el seu ajudant estaven al cotxe. Hi havia molt de trànsit. Parlaven dels seus fills. L'inspector va fer encendre la sirena perquè no avançaven. Els nois continuaven buscant al Poli per la discoteca. Van tornar a sortir a fora per veure si estava pels voltants, negatiu. Van entrar de nou i es van separar per buscar−lo. La Loreto tornava a casa amb taxi. Pensant en la Lluciana. Si la seva amiga moria ella ja no tindria forces per lluitar. La família de la Lluciana continuava a l'hospital. A la seva mare li semblava que es movia, però no era real. La Norma se'n va anar al lavabo i, es posà a plorar. L'Eloi se'n va anar al lavabo a buscar al Poli. Al lavabo dels homes no hi havia ningú, però si un home estava 4

al de les dones venent. L'inspector i l'ajudant ja havien arribat a la discoteca. Volien aparcar a prop de l'entrada per poder vigilar la discoteca. En Poli va sortir del lavabo de les dones i es va dirigir cap a la barra. Es va adonar que l'Eloi el vigilava i es va dirigir cap a la porta. L'Eloi i en Màxim el seguien. El camell va aconseguir sortir de la discoteca i, la Cinta i en Santi se'n van adonar massa tard. En Poli s'escapava. L'inspector havia trobat un lloc per aparcar. De sobte va veure al Poli corrents i al grup d'amics darrere. La Loreto va arribar a casa. Es va abraçar a la seva mare i li va dir que la Lluciana volia viure. Ella també volia viure, es volia curar. La persecució continuava. La Cinta es va quedar enrere, però els tres nois continuaven corrents, primer l'Eloi, després en Màxim i després en Santi. Els policies es van unir als nois. Sobtadament en Poli va relliscar i va caure, però abans de morir d'un cop fort al clatell va llençar per la claveguera les pastilles. Van escorcollar el cadàver. No li quedava cap pastilla. Van trobar la direcció d'on es trobava el cap del camell i, es van encaminar cap allà. Els quatre amics decideixen tornar a l'hospital. La Cinta té cara de felicitat. Els altres no entenen perquè fins que allarga la mà i veuen una pastilla. Ella els comunica que li ha caigut mentre corria. A l'hospital la Lluciana havia sortit del túnel. Havia guanyat. La seva germana la mirava bocabadada i no s'ho creia. Va cridar als pares ràpidament. La Lluciana era viva. Opinió personal El llibre està bastant bé. Crec que està bé perquè passen coses que a molts joves els hi passa o els hi pot passar i, fa reflexionar sobre els temes que són d'actualitat. L'autor a escrit un final que sorprèn perquè esperes que la Lluciana mori, però no es així. 2

5

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2024 MYDOKUMENT.COM - All rights reserved.