Snowboard

Història. Material necessari. Concepte general

1 downloads 211 Views 460KB Size

Recommend Stories

Story Transcript

1.2- Snowboard 1.2.1-La història del snowboard La primera taula de snowboard va néixer al mig de la muntanya, creada per l'enginyer Sherman Poppens amb el nom de Snurfer a l'any 1965. L' inspiració en construir el snurfer, va provenir de l'observació de les seves filles, les quals jugaven amb un sol esquÃ−. Grà cies a aquest fet va ser creada la primera taula de neu. El snurfer es tractava de una senzilla taula de fusta contraxapada, amb una dimensió més petita que les taules actuals i que només disposava d'una corda que subjectava el peu per tal de mantenir l'equilibri. Una empresa anomenada Brunswick Company va iniciar a comercialitzar el snurfer, que va tenir un gran èxit de venta als anys 60 i 70. La primera competició de snurfer es va celebrar a l'any 1968 a Michigan i consistia en un descens en lÃ−nia recta. A l'any 1969 un aficionat del snurfer que es deia Dimitrije Milovich, va començar a dissenyar taules de snurfer amb materials com el poliester. A partir de l'any 1970, Tom Sims i Jake Burton van començar a treballar més profundament en el disseny de les taules fet que els va conduir a fundar les seves pròpies empreses. Les seves idees més essencials de Sims i Burton per construir les taules, era la utilització de la fibra de vidre i l'experimentació amb diferents dissenys Al 1978, Burton va crear per primer cop les fixacions per la taula de neu. El 1987 és va celebrar el primer campionat mundial a Brechenridge (EEUU) i a SaintMoritz (Suïssa). Llavors el 1998 és va produir un gram boom a Nagano (Japó), ja que el snowboard va 11 Adquirir la categoria de joc olÃ−mpic.

1

1.2.2- Material necessari -La taula: és la principal part d'un snowboard i veurem la seva anatomia per tal d'analitzar les seves caracterÃ−stiques principals, que són: -camber: Part central de la taula que queda elevada de forma arcada (molla). -cantó efectiu: Part lateral de la taula que estarà en contacte amb el sòl durant els girs. -sidewall: protegeix el material de l'interior de la taula i esta coberta d'acer inoxidable. Això facilitarà la inclinació d'angle a l'hora de fer un gir. - base: à s la superfÃ−cie inferior de la taula que llisca sobre la neu. Normalment són fetes de materials com el P-Tex o poliester ( materials sintètics que permet lliscar sobre la neu amb més rapidesa). -inserts: són els forats que permeten enroscar els cargols per tal de fixar les fixacions ( per cada peu hi han 8 forats) situats a la part superior de la taula. -core: à s una barreja de fusta que permetrà tenir sensibilitat i dotarà de lleugeresa a la taula ( el core es situa a la part interior de la taula). 12 -Les fixacions: Estan fixades a la part superior de la taula i subjecten les botes amb les corretges, els tormell i les puntes del peu. -Les botes: Són una part de l'equipament essencial. Les botes ofereix una gran part del control i transfereixen l'energia dels peus a la taula. Hi han 3 classes de botes: - Botes dures: Serveixen per fer descens i el seu control és molt petit degut que hi ha menys mobilitat dels tormells però permet transferir molta energia a la taula.

2

-Botes normals: Serveixen per la combinació del descens i del "freestyle" (estil lliure).El seu control és un intermig de les botes dures i toves. 13 -Botes toves: Serveixen per dur a terme el "freestyle" i el seu control és alt ja que et permet tenir més mobilitat els tormells. Tot i aixÃ−, la transferència d'energia a la taula serà menor. L'equipament adequat i recomanable per practicar el snowboard és el següent: -Els mitjons és una de les capes de roba més important i la base perquè s'encaixin bé les botes. -Els guants tenen que ser d'un material resistent i impermeable -Les ulleres de sol és totalment necessari dur ulleres de sol per tal de protegir-se dels raigs UVA que es reflexa a la neu. -El casc és molt necessari i recomanable a tots els nivells. 14 1.2.3 Concepte general El snowboard és un esport d'alta muntanya i es desenvolupa sobre de la neu, utilitzant el pendent de la muntanya per tal de propulsar. La posició correcta per anar amb un snowboard és: una flexió de genolls d'un 115 graus d'angle. Inclinant les espatlles una mica a la direcció oposada a la que apuntan als peus. Tot i aixÃ− el tronc sempre té que estar recta. La taula de snowboard ha de tenir uns 15cm menys d'alçada respecte l'individu que en faci ús. Aquest esport només és podrar practicar amb la presència de neu però per poder practicar el snowboard, ha de tenir com a mÃ−nim uns 30 cm de gruix. Les zones més importants del món per fer snowboard són: els Alps, els Pirineus, els Andes i a les muntanyes rocalloses. 15

3

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2023 MYDOKUMENT.COM - All rights reserved.