Teatre d'Epidaure

Arte griego. Periodo helenístico. Arquitectura griega. Teatro de Epidauro

6 downloads 453 Views 963KB Size

Recommend Stories


El teatre de postguerra
Teatro de la Postguerra. Teatro Existencialista. Teatro del Absurdo. Teatro de Vanguardia

Teatre Costa Brava Sud febrer - JUNY 2015
Teatre Costa Brava Sud febrer - JUNY 2015 Per internet: www.teatredelacostabravasud.cat Sense comissions. Imprimiu-vos les entrades des de casa i e

Story Transcript

Teatre d'Epidaure Documentació General

Nom: teatre d'Epidaure Arquitecte: Policlet el Jove Cronologia: 330 aC Localització: Epidaure (Grècia) Estil: grec hel·lenístic Materials utilitzats: pedra Sistema constructiu: arquitravat Dimensions: 120 m (diàmetre) Anàlisi Formal >Elements de suport Aprofitaven la vall dels turons per fer les grades. També van construir uns murs de contenció del terreny. >Espai exterior i interior El teatre grec estava organitzat de forma circular al voltant de l'orquestra, el lloc on el cor cantava i ballava, i on hi estava situat l'altar dedicat al deu Dionís. La càvea ocupa dos terceres parts de l'orquestra i la apart restant forma l'escena. Posseïa un pòrtic d'ordre jònic i el prosceni (espai elevat on actuaven els actors), situat entre l'escena i l'orquestra, va ser afegit amb anterioritat. Aquest prosceni posseïa un teló rudimentari per tal de variar els decorats, i el mecanisme funcionava de manera que el teló pujava.

1

El nivell superior de l'escena, que era el lloc on els actors es canviaven i guardaven les seves disfresses, servia de plataforma perquè els deus parlessin. Per entrar al teatre es feia per dos accessos laterals que donaven a un passadís situat entre l'orquestra i l'escena, i que permetia entrar al públic a la càvea. Les grades estaven dividides per l'estat social de la població. >Estil Els teatres grecs sempre estaven formats per tres parts: l'orquestra circular del centre, els edificis de l'escenari i la càvea. Per fer els teatres es basaven en estructures arquitravades. Interpretació >Contingut i significació Les obres de teatre gregues formaven part de festes en honor al déu Dionís. A les primeres obres dramàtiques el cor explicava l'acció mentre que els actors tenien un paper secundari, per això l'orquestra era més important que el prosceni. Després els actors també eren a l'orquestra, però a mesura que van agafar importància van començar a actuar en un lloc més elevat, el prosceni. Hi havia dos tipus de seients: els destinats a la gent de classe alta, que eren a la primera fila i tenien braços i respatller, i els destinats al poble. >Funció La ciutat d'Epidaure es va fer famosa perquè hi havia el santuari d'Asclepi, déu de la medecina. Per això van construir el teatre més gran de Grècia.

2

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2023 MYDOKUMENT.COM - All rights reserved.