2023 o-travel Camp Madrid Bulletin - svenska Flipbook PDF

2023 o-travel Camp Madrid Bulletin - svenska

9 downloads 102 Views 11MB Size

Recommend Stories


Easter Camp
Campamento de Pascua/Easter Camp Guía del Maestro/Teacher Guide CONTENIDO Un regalo de Dios para ti…… 4 Tomó mi lugar………………… 6 ¡Resucitó!.....

Washington Woods Bulletin
Washington Woods Bulletin Respeto, Responsabilidad, Compasion, Arduo Trabajo y Honestidad 24 mayo, 2013 Principalmente Hablando Repasemos el horario

Story Transcript

Madrid Träningscenter 2023

svenska 1

Nya kartor görs i Peugerinos (3 km2) och Cadalso (1 km2), färdiga i januari 2023. I år rekommenderar vi återigen vårt nya lägerområde i Madrid. Det ligger sydost om Madrid, i området San Martin de Valdeiglesias / El Tiemblo. Majoriteten av kartorna över södra Madrid är okända för utländska orienterare. Det finns ett häpnadsväckande antal olika terränger/kartor i Madridområdet, förmodligen en av de mest varierade orienteringsterrängerna i Europa. Förre världsmästaren Allan Mogensen som varit här under hösten 2022 med OK Ravinen sa följande: “Innan vi åkte ner var jag lite skeptisk till den tekniska utmaningen på dom ”gula” kartorna. Men jag blev verkligen positivt överraskat. Navalcan och de Sauce var superområden och riktigt bra kartor som verkligen utmanade tekniskt. Dom två träninger vill man inte missa! I Nava del Sauce borde arrangeras en stor internationell tävling!

O-travel expanderar varje år i detta område med flera nya kartor och träningar. Sedan 2020 har vi gjort minst 8 nya skogskartor av hög kvalitet, och dessutom runt 6 sprintkartor. Vi kan till exempel lyfta fram tre kartor över det legendariska Peguerinos-området, en gjord 2018 av Olli-Markus Taivainen, Finland, en annan gjord 2022 av Joel Börjesson Eriksson, Sverige, och en tredje, som är på gång, också av Joel, färdig i januari 2023. Området för de flesta Madridkartorna är beläget 200 meter lägre än många av de andra traditionella kartområdena i norra Madrid, vilket innebär att platserna ligger under snöriskhöjden. Därför kan vi välkomna orienterare till Madrid när som helst under året. Totalt kommer cirka 23 träningar att finnas tillgängliga i området, som inkluderar Peguerinos. Peguerinos ligger på högre höjd, 1500 till 1800 m, men statistiskt sett är det max 7-14 dagar per år med snöfall. Med hjälp av en snabb koll av väderprognos kan man nu även orientera här i januari och februari. Den kuperade terrängen i Peguerinos är särskilt lämpad för träning inför WOC I i Schweiz 2023. Träningar och mer på Google Maps: Madrid camp. Koordinater även på de tryckta kartorna.

Río Gaznata ny karta 2020

Almorox ny karta 2018-2019

Valle de Iruelas ny karta 2021

2

Cadalso 2023

Innehåll sida OM OSS

4

TÄVLINGAR

5

ALLMÄN INFORMATION

6

SJUKVÅRD

6

HOTELL

7

MAT

8

TRÄNINGARNA

9

ALTERNATIV TRÄNING / ÅTERHÄMTNING

14

TRAILLÖPNING

15

CUENCA

16

SORIA

21

KULTUR

26

3

Vi har arrangerat träningsläger i 20 år, framför allt i Spanien men även i Portugal och Frankrike. Det är vårt mål att erbjuda orienterare på alla nivåer bästa möjliga läger med utmanande och vackra terränger på högkvalitativa kartor. Sanddynsterrängen inbjuder till att springa fort. Därför är våra typiska “orientabonitoträningar” kortare tekniska banor med många kontroller. Vi erbjuder dock även långdistansbanor, stafettbanor, och momentträningar. Per Emion, grundare och ägare av o-travel, har bott och arbetat i Spanien i över 20 år. Han har arbetat som idrottslärare, som tränare och med träningsläger inom olika sporter, främst orientering. Han har också organiserat kultur- och utbildningsresor till Spanien. Inom orientering arbetar han för spanska orienteringsförbundet. Han har tidigare varit tränare för det spanska landslaget i orientering, damer och herrar.

o-travel har alla kontakter och rättigheter för boende, kartor, terräng och biluthyrning. Vi samarbetar med regionala förbund och lokala klubbar över hela Spanien. Vi har också anordnat läger i det berömda området Marinha Grande i Portugal, och de lika välkända områdena Clermont Ferrand och Millau/Le Caylar i Frankrike. Vi anordnar även träningsläger i Sverige. Vårt huvudområde ligger runt de mytomspunna Tivedenskogarna. Mer än 10 av våra senaste kartor har gjorts av Joel Börjesson Eriksson. Några kommentarer från Thierry Gueorgiou, flerfaldig världsmästare. ”Jag har varit i Spanien varje vinter sedan 1998 och tack vare o-travel har jag besökt de flesta av de bästa platserna i Spanien och Portugal. Jag har alltid sett dessa träningsläger som startpunkten för mina säsonger. Efter långa och grundläggande träningar såg jag verkligen fram emot den snabba och tekniska terrängen på den iberiska halvön under den berömda spanska solen. Jag anser fortfarande att det inte finns något bättre ställe att bryta vinterrutinen och njuta av några höghastighetsträningar på bra kartor. Alicante, Madrid, Barbate och Malaga är platser som jag minns som mina bästa träningsläger och som lade grunden till mina sista års tävlingsprestationer. Om jag ska vara ärlig så tillhör en del av mina medaljer på VM Per och hans alltid perfekta träningsläger.”

Thierry Gueorgiou

4

FEBRUARY 2023

TRÄNING. Wednesday 1st, 8th, 15th, 22nd. Sportident races. Navalcán, Camp Madrid (1 h 15 min from Camp hotel in El Tiemblo). 10:00 – 12:00. Friday 10th– Sunday 12th. Maximus O-meeting. National competition, Madrid. 4 races, middle (Sat), long (Sun) and 2 sprints (Fri + Sat). 30 min from hotel, Camp Madrid. MARCH 2023 Saturday 25th – Sunday 26th. XVI Trofeo Quijotes. International Competition. Navalcán and Gamonal. I h 15 min from Camp Madrid. APRIL 2023 Saturday 15th - Sunday 16th. Campeonato de España. Navaleno, Soria. Spanish championships and international competition. 2 h from Madrid airport, 3 h from Camp Madrid. Friday 29th – Sunday 1st May. V Trofeo Aragón. 4 races. Teruel. 3 h from Madrid airport. 1 h 45 min from Camp Cuenca. MAY 2023 Saturday 14th – Sunday 15th. Trofeo Las Navas. Navas del Marqués, Madrid. 30 min from Camp Madrid.

När man tävlar i Spanien är det viktigt att stanna på prisutdelningen efter loppet. Det är en viktig hyllning till orienteringsevenemanget. Internationella idrottares deltagande är mycket viktigt för de spanska klubbarna, det hjälper den lokala regeringen att stödja tävlingar ekonomiskt och logistiskt. Om internationella idrottare stannar under hela tävlingen och på så sätt visar intresse kommer det att hjälpa klubbar och förbund att få stöd för framtida orienteringsevenemang i Spanien.

5

Siesta: Mellan 14.00-17.00 är många butiker och kontor stängda för en lunchrast (la siesta). Lakan och handdukar: Tillhandahålls på alla boenden. Vatten: Du rekommenderas att köpa vatten på flaska. För att köpa frimärken, fråga efter "El Estanco" (tobaksaffär) Apotek heter Farmacia på spanska. Det finns alltid en öppen i varje stad och by (La Farmacia de guardia). Restauranger: Lunch serveras vanligtvis runt 14:00 och middag från 20:00 till 22:00. Tapas (smårätter) kan serveras när som helst på dygnet och kostar cirka 1,50€ styck. Det innebär att du inte kan förvänta dig att en restaurang serverar lunchmat runt 12:00 eller middag vid 18:00. Öppettider: Livsmedelsbutiker har vanligtvis öppet från 10:00 – 13:30/14:00 och från 16:30/17:00 till 20:30/21:00. Söndagar stängt (Carrefour-marknaden i San Martin de Valdeiglesias är öppen på söndagar).

Ta med ditt E 111-kort för att få gratis sjukvård vid behov. Med detta kan du kostnadsfritt besöka en offentlig vårdcentral. Fråga i hotellets reception för ytterligare råd. Situationen för Covid-19 i Spanien Från och med den 8 februari 2022 är det inte längre obligatoriskt att bära ansiktsmask, förutom på apotek och sjukhus, hälsokliniker, samt på vissa färdmedel som buss och taxi. Fotboll: Med fyra (4) Madrid-lag i La Liga finns det minst en match varje helg på en stadion i Madrid. Den här säsongen: Getafe, Rayo Vallecano, Real Madrid, Atlético de Madrid. Matcherna är väldigt sällan slutsålda (förutom när Barcelona eller Real Madrid är gästande lag). Du kan köpa biljetter 3 timmar innan match på respektive stadion. Ta med ditt E 111-kort för att få gratis sjukvård vid behov. Med detta kan du kostnadsfritt besöka en offentlig vårdcentral. Fråga i hotellets reception för ytterligare råd. Situationen för Covid-19 i Spanien Från och med den 8 februari 2022 är det inte längre obligatoriskt att bära ansiktsmask, förutom på apotek och sjukhus, hälsokliniker, samt på vissa färdmedel som buss och taxi. Mer: Vi påminner dig om att o-travel inte kan hållas ansvarigt för olyckor/tillbud under dina rese- eller orienteringsaktiviteter. Detta paket inkluderar inte försäkring; skaffa det i ditt hemland om du anser det nödvändigt.

6

1. Toros de Guisando (3-stjärnigt hotell) i El Tiemblo. Mycket bra tillgång till huvudvägen (mindre än en (1) minut bort). Avståndet till Madrids internationella flygplats Barajas: 101 km.

24 mycket rymliga dubbelrum. Terrass/balkong i varje rum. Mötesrum. Halv- eller helpension ingår. Picknick tillhandahålls för heldagsutflykter. Internet i alla rum. Gratis parkering precis vid hotellet.

En kommentar från en gäst: “Läget, hjälpsam och vänlig personal, mycket rena och rymliga rum. Helt och hållet ett underbart hotell, skulle rekommendera detta hotell till alla.”

2. El Mirador de la Cebrera i El Barraco, ett litet och vänligt familjehotell. Drivs av Silvia och Roberto. Adress: El Mirador de la Cebrera. Calle Chorro Vaquero número 1. 05110 El Barraco (Provincia de Ávila). Google koordinater till hotellet: 40.47818, -4.63989

7

Idrottskost Maten på hotellen är anpassad för uthållighetsidrottare. Det kommer till exempel finnas bröd, flingor och havregrynsgröt tillgängliga till frukost och kolhydrater i form av ris och pasta, proteiner samt grönsaker till lunch och middag. Våra hotellvärdar är öppna för justeringar av specifika behov och allergier (till exempel vegetarisk mat, laktos- och glutenintolerans mm.).

8

Att hitta till träningarna i Madrid, Cuenca och Soria Information på Google Maps till flera boenden och träningar (Ctrl-click på QR-kod nedan). QR-koder finns också på de tryckta kartorna. o-travel on Google Maps

Leta efter för "Tillträde till träningen x" på våra google maps. Vägkarta Madrid (skala 1:170 000): Köp på bensinstationer för cirka 8 euro.

OCAD används för kartor och träningar Det erbjuds cirka 20 olika träningar i år. Du kan "beställa" dem som du vill ha specifikt, eller så sätter vi ihop ett "paket" åt dig. När du kommer hit kan du alltid be om fler kartor eller byta de du har för andra. De kartor som du inte använder lämnar du i receptionen vid avresa (till o-travel). Du kommer att få några extra "kontroller / snitslar" som kan behövas om kontroller försvunnit. Ni får träningarna/kartorna samt plastfickor på hotellet vid ankomst. Vänligen turas om att springa först och kolla banan. Vi måste hjälpa varandra att hålla banorna i samma skick som vi vill finna dem. Kontrollerna är gjorda av två (2) snitslar, en vit och en orange snitsel, längder 60 x 2,5 cm, som knutits ihop. Nattorientering: Vi föreslår att du gör nattträning på någon av banorna, ÄVEN OM snitslarna saknar reflexer. Vårt förslag: Gör nattträning i Peguerinos, det är magiskt. Filosofin runt träningarna:

 främst korta och tekniska träningar. Det gör det lättare att göra fler pass under lägret, och med högre genomsnittlig löphastighet. Här kan du oftast orientera i högre fart än vad du normalt kan göra på tävlingar.

 orientering med hjälp av endast konturlinjer, en av de bästa platserna du kan hitta för att förbättra konturtolkningen.

 träningar utan att använda kompassen föreslås. Detta gäller främst det utmanande konturmönstret på strandkartorna.

 nattorientering för att bli en bättre orienterare även på orientering om dagen.

9

MADRID 2023 Map / scale

Distance in km/ Controls

QR

Information SHORT .

1

Almorox Norte 1:7500 New map 20182019 18 minutes

2

Almorox Sur Middle 1:7500 New map 2018 and 2019 18 minutes

3

Hoyo de Pinares New map 2019 1:7500 29 minutes

Be careful with the car when entering the parking area. Almorox Norte and Sur have the same Parking. The tree marked as start point has been taken down.

3,5/13

MIDDLE .

Almorox Norte and Sur have the same Parking.

4,7/18

MIDDLE 4,5/19 Very fast terrain

4

Los Melonares. El Tiemblo 1:7500 New map 2020 5 minutes

3,5/21

5

Peguerinos 1:7500 New map 2017 60 minutes

6,7 / 25

SHORT Be careful while crossing the road from the suggested parking, cars are passing by at high speed. Technical area.

MIDDLE Famous terrain

10

6

7

8

9

LONG Old map combined with the new map made 2022. The new map is the southern part, south of the gravel road. The old map is still very accurate. Some new paths and some new lower vegetation. Beautiful area. Easy running combined with some technical areas.

Peguerinos Long map 11,3 / 16 1995/2022 60 minutes

Peguerinos South. Middle Map made 2022 60 minutes

Río Gaznata, New map 2020 26 minutes

Nava del Sauce 1:7500 New map 2020 26 minutes

Map made by Joel Börjesson 2022. A different parking.

6,0 / 17

TWO DOWN HILL COURSES Important to close the gate after entering and leaving. Pine forest.

3,9/14

MIDDLE PRIVATE TERRAIN. OPEN FOR US ONLY SOME DAYS DO NOT DISTURB CATTLE ACTIVITY. Oak trees. Close gate after passing!

6,4/22

MIDDLE

10

Valle de Iruelas New map 2021 20 minutes

Some parts with easy running and some not so easy. Beware of sticky vegetation between control 9 and 10, we suggest to go down to the waterline, make a bigger left loop. In general, avoid dark green. The water line is now lower than indicated on the map.

4,4/20

11

MIDDLE SPORTIDENT every week, with

11

Navalcán 1:7500 Updated map 2021 1h 20 minutes

5,4 /14

12

Navalcán 1:10000 Updated map 2021

10,0 / 20

competition controls. Bring information on how to go to the start.

LONG

13

Peguerinos NEW MAP JANUARY 2023 3 km2

1,5 km to start. (200 m climb) From the start mainly downhill back to the parking. Fantastic views. Start at 1700 m above sea level.

14

El Cadalso NEW MAP JANUARY 2023 16 minutes

MIDDLE Very technical terrain

15

San Martin Norte 1:7500

MIDDLE Distance from the Hotel ”Toros de Guisando”: 16km.

4,7/20

12

16

Man Martin Sur Olli-Markus Taivainen 2018

PRIVATE TERRAIN Not available 2023

17

ETT ANTAL FANTASTISKA SPRINTOMRÅDEN Navalmoral sprint

SPRINT No controls put out. If you put out controls/ribbons, please take them in after the training

San Juan de la Nava

SPRINT No controls put out. If you put out controls/ribbons, please take them in after the training

Navaredondilla

SPRINT No controls put out. If you put out controls/ribbons, please take them in after the training

18

19

Navatalgordo 1:4000 / 1:3000

20

New map 2020 45 min from hotel and 19 min from La Nava del Sauce

21

El Tiemblo

1,9/19

SPRINT No controls put out. If you put out controls/ribbons, please take them in after the training.

3,3/19

SPRINT Right outside the hotel

13

MTB: Kan hyras vid hotellet. På Wikiloc, t.ex., kan du finna cykelrutter. Sök “El Castañar de El Tiemblo” och du finner många fina cykelrutter.

JACUZZI , GYM, BASTU, BANLÖPNING, SIMNING: I San Martin de Valdeiglesias Öppettider: Monday – Friday

Saturdays

Sundays

09:00 – 15:00

09:30 – 14:30

10:00 – 14:00

och 16:00 – 22:00h

och 16:30 – 20:30

14

Adress: Calle Salamanca, 17, 28680 San Martín de Valdeiglesias, Madrid

Kostnad: 5-7 euros (simhall för sig och gym för sig)

VIKTIGT: Du behöver en simmössa och ett par badtofflor.

jacuzzi 32-33 grader C

simbassäng 27-28 grader C

Det finns många traillopp i området. Kalender: https://runedia.mundodeportivo.com/calendariocarreras/espana/castilla-y-leon/avila/montana/distancia

15

Okänt orienteringsparadis 2 timmar från Madrid flygplats. Boende för grupper 100 meter från kartan “Ciudad encantada” (Den förtrollade staden) med 3-4 träningar.

16

17

TRÄNINGAR CUENCA 2023 Name

1

2

3

4

Ciudad encantada A 1400 m above sea level

Ciudad encantada B

Ciudad encantada C

Las Majadas A On the same map as B. 1400 m above sea level

Km/ Controls

INFO

6,5/24

2h (199km) from Barajas Airport. 3 trainings from same parking

7,7/32

2h (199km) from Barajas Airport. 3 trainings from same parking

4,5/16

2h (199km) from Barajas Airport. 3 trainings from same parking

4,5/25

2h10m (203km) from Barajas Airport. 2 trainings from same parking

Parking

18

Map

5

6

Las Majadas B

2,8/22

La Muela de San Felipe.

Two trainings.

2h10m (203km) from Barajas Airport. 2 trainings from same parking

About 1 hour Very from The technical hotel at 1600 m and faster Ciudad above sea terrain than Encanta level. in the other da. 1h 15 Available only forest maps minutes in Cuenca from 22 from 4,4 / 15 February – 31 Cuenca 8,1 / 21

of March

Cuenca Ciudad SPRINT 7

Not updated 2022. The name of the part of the town is Los Tiradores

2,6/17

1h 40m (170km) from Barajas Airport

19

Nya träningar i Cuenca från 22 februari till 31 mars 2023. Nummer 6, ”La Muela de San Felipe”. Foton nedan:

20

En vacker provins relativt okänd för orienterare från norra Europa. Spanska femdagars har organiserats här två gånger. Området ligger runt 1000 m.ö.h. Provinsen är i stort sett täckt med stora tallskogar. 2 h 20 min från Madrid flygplats. Allmän terrängbeskrivning Marken är hård och inbjuder till snabb löpning. Delvis kuperad terräng, stora stenar och klippor. Några delar har låga buskar (inte stickiga) och därför mindre sikt, där blir farten långsammare.

Competition 15-16 April 2023 On new maps. International competition, estimated 1200 - 1500 participants, in Navaleno Soria. The Spanish Championships. Categories to suit everyone. Long, Middle and Mixed relay. We are offering a 2-nights’ stay with 6 trainings. The idea is to combine Soria with Madrid or Cuenca Accommodation in 2-star hotel Torres with half board or full board, in San Leonardo.

Comments from guests: “Clean, comfortable beds, friendliness, very good food and breakfast!” Tourism: Very close to “Cañon del Río Lobos” The wolf river canyon.

Example of a visit to Soria: Day 1: arrival day: 1 training. Day 2: 2-3 trainings

Day 3, departure day: 1-2 trainings.

21

Example of trainings:

Middle distance. 5 km. San Leonardo. 5 minutes from the hotel

Middle distance. 4 km. San Leonardo. 5 minutes from the hotel

Middle distance. 4 km. Navaleno 15 minutes. From the hotel

Middle distance. 5 km. Navaleno 15 minutes. From the hotel

22

Valonsadero 40 minutos from the hotel. Middle distance. 6,5 km.

Duruelo 35 minutes from the hotel. Long 8 km.

Covaleda. 40 minutes from the hotel. A big map for at least 3 trainings. Long 9 km.

Covaleda east. 45 minutes from the hotel. Middle 4 km.

23

24

25

Tjurarna i Guisando (Toros de Guisando) är en samling keltiberiska sculpturer på berget Guisando I kommunen El Tiemblo, Ávila, Spain. De fyra skulpturerna är av granit och representerar tjurar. Tjurarna i Guisando är ett exempel på en typ av forntida sculpturer som kallas verracos, och som det finns ett hundratal av i Spanien. De associeras med en keltiberisk stam som kallas Vettones. Tjurarna kan ha illverkats under 200-talet f.Kr

26

Ávila: En välkänd stad, framför allt den fantastiska stenmuren runt staden. Madrid: Har 4-5 miljoner invånare. Två mycket välkända muséer är Reina Sofia och El Prado, öppna varje dag förutom måndagar.

Peguerinos historia: Hårda slag ägde rum i Peguerinos skogar under det spanska inbördeskriget på 1930talet. Diken och fästningar syns fortfarande i terrängen. Natur: Det finns några vargar i Peguerinos skogar.

Sporthistoria: Martin Kronlund, Sverige, var den första som introducerade orienteering i Spanien. Han levde i Spanien från 1962 till sin död 2007, 91 år gammal. Peguerinos skog, sa han alltid, var den plats han älskade mest i Spanien: “De påminner mig så mycket om Sverige.” Kronlunds aska spreds i Peguerinos skog.

27

Välkomna till Madrid! Per Emion och Helena Karlsson o-travel Facebook [email protected] www.o-travel.com Telephone: + 34 699 082 198 + 46 70 603 1075 + 46 70 184 2431

Partners

28

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2024 MYDOKUMENT.COM - All rights reserved.