LES NOSTRES RECEPTES DE CUINA VOCALIA DE DONES 2014

LES NOSTRES RECEPTES DE CUINA VOCALIA DE DONES 2014 Organitzat per: Amb la col·laboració de: Entrants i Primers plats --Entrantes y Primeros plat

6 downloads 136 Views 3MB Size

Recommend Stories

Story Transcript

LES NOSTRES RECEPTES DE CUINA

VOCALIA DE DONES 2014

Organitzat per:

Amb la col·laboració de:

Entrants i Primers plats --Entrantes y Primeros platos

PICA-PICA

De Mª Carmen Sevilla Martínez

Per a 2 persones

Temps 15 minuts

Ingredients: Palets de cranc Cogombrets en vinagre Cebes tendres Maionesa Torrada de pa de motlle o de pa de pagès

ELABORACIÓ: Es tallen a trossets petits tots els ingredients i es mesclen amb la maionesa. Es barreja segons el gust de cadascuna, si t’agraden els sabors més forts, li afegeixes més un ingredient que un altre. S’acompanya amb torrades.

PICA-PICA

De Mª Carmen Sevilla Martínez

Para 2 personas

Tiempo 15 minutos

Ingredientes: Palitos de cangrejo Pepinillos en vinagre Cebolletas Mayonesa Tostada de pan de molde o de pan de payés

ELABORACIÓN: Se cortan en trocitos pequeños todos los ingredientes y se mezclan con la mayonesa. Se mezcla según el gusto de cada una, si te gustan los sabores más fuertes, le añades más un ingrediente que otro. Se acompaña con tostadas.

AMANIDA TORRE DE PISA AMB TOMAQUETS CARAMELITZATS De la Maria José Marín

Per a 2 persones

Ingredients: 1 albergínia 1 carbassó 4 "gírgoles" grans 2 cebes tendres 1 tomàquet bonic 2 boles de mozzarella fresca o formatge fresc Amanida verda al gust per acompanyar

ELABORACIÓ: Es tallen les verdures a rodanxes de mig centímetre aproximadament. Es passen per la planxa sense que s'acabin de fer del tot i s'assaona al gust.

Es procedeix al muntatge. A la base, la rodanxa de tomàquet i a continuació es van alternant les rodanxes de la resta de verdures amb les rodanxes de mozzarella. Perquè s'aguanti dempeus se li posa un palet tipus broqueta que el travessi pel mig. Abans de servir se li dóna un toc de forn fort perquè la mozzarella es fongui una miqueta.

Tomàquets “cherry” caramelitzats. Es fa un caramel normal amb sucre blanc. Quan estigui daurat, se li posa un raig generós de vinagre de crema balsàmica de gerds. Es banyen els tomàquets amb el caramel i es deixen refredar sobre un paper de cuina.

Elaboració: Emplateu i amaniu amb crema de vinagre balsàmic de Mòdena i... BON PROFIT!

ENSALADA TORRE DE PISA CON TOMATITOS CARAMELIZADOS De Maria José Marín

Para 2 personas

Ingredientes: 1 berenjena 1 calabacín 4 "gírgolas" grandes 2 cebollas tiernas 1 tomate hermoso 2 bolas de mozzarella fresca o queso fresco Ensalada verde al gusto para acompañar

ELABORACIÓN: Se cortan las verduras en rodajas de medio centímetro aproximadamente. Se pasan por la plancha sin que se terminen de hacer del todo y se sazona al gusto.

Se procede al montaje. En la base, la rodaja de tomate y a continuación se van alternando las rodajas del resto de verduras con las rodajas de mozzarella. Para que se aguante de pie se le pone un palito tipo pinchito que lo atraviese por el medio. Antes de servir se le da un toque de horno fuerte para que la mozzarella se funda un poquito.

Tomatitos cherry caramelizados. Se hace un caramelo normal con azúcar blanca. Cuando esté dorado, se le pone un chorro generoso de vinagre de crema balsámica de frambuesa. Se bañan los tomatitos con el caramelo y se dejan enfriar sobre un papel de cocina.

Elaboración: Emplatar y aliñar con crema de vinagre balsámico de Módena y...BON PROFIT!

AMANIDA DE LLENTIES

De la Judit Martínez

Per a 2 persones

Temps 20 minuts

Ingredients: 1 pot de llenties cuites

menta

Tomàquets “cherry”

vinagre de Mòdena

1 safata de bacó a tires

oli d’oliva i sal

ELABORACIÓ: Esbandim les llenties i les eixuguem en un colador. Mentrestant, fregim les tires de bacó en una paella amb una mica d’oli i reservem. Tallem els tomàquets “cherry” per la meitat. En un bol mesclem les llenties, els tomàquets “cherry” i el bacó, amb l’oli que hagi fet en fregir-lo (donarà bon gust a l’amanida). Per amanir: tallarem la menta molt petitona, i farem una vinagreta amb el vinagre de Mòdena, l’oli d’oliva i la sal. Amanim, mesclem i ja està. Bon profit!

ENSALADA DE LENTEJAS

De Judit Martínez

Para 2 personas

Tiempo 20 minutos

Ingredientes: 1 bote de lentejas cocidas

menta

Tomates cherry

vinagre de Módena

1 bandeja de bacon en tiras

aceite de oliva y sal

ELABORACIÓN: Aclaramos las lentejas y las secamos en un colador. Mientras tanto, freímos las tiras de bacon en una sartén con un poco de aceite y reservamos. Cortamos los tomates cherry por la mitad. En un bol mezclamos las lentejas, los tomates cherry y el bacon, con el aceite que haya dejado en freírlo (dará buen gusto a la ensalada). Para aliñar: cortamos la menta muy pequeñita, y haremos una vinagreta con el vinagre de Módena, el aceite de oliva y la sal. Aliñamos, mezclamos y ya está. ¡Buen provecho!

AMANIDA DE LLENTIES

De la Maria

Per a 4 persones

Temps 30-40 minuts

Ingredients: 500 gr de llenties

50 gr de panses

2 llaunes de tonyina

50 gr de nous

2 ous durs

Vinagre de poma

1 ceba

Oli

1 llauna de pebrots vermells

Sal

100 gr de formatge

ELABORACIÓ: Tallar la ceba a trossos petits i daurar-la en una paella amb oli. Quan la ceba estigui feta, afegir les llenties, les nous i les panses i saltejar uns 5-10 minuts. Posar en un bol tot el que hem cuinat a la paella i afegir la tonyina, els ous durs, el pebrot vermell i el formatge (tot a trossets petits). Deixar refredar. Amanir amb sal (si es vol) i vinagre de poma. Deixar refredar a la nevera.

ENSALADA DE LENTEJAS

De María

Para 4 personas

Tiempo 30-40 minutos

Ingredientes: 500 gr de lentejas

50 gr de pasas

2 latas de atún

50 gr de nueces

2 huevos duros

Vinagre de manzana

1 cebolla

Aceite

1 lata de pimientos rojos

Sal

100 gr de queso

ELABORACIÓN: Cortar la cebolla en trozos pequeños y dorarla en una paella con aceite. Cuando la cebolla esté hecha, añadir las lentejas, las nueces y las pasas y saltear unos 5-10 minutos. Poner en un bol todo lo de la sartén y añadir el atún, los huevos duros, el pimiento rojo y el queso (todo a trocitos pequeños). Dejar enfriar. Aliñar con sal (si se quiere) y vinagre de manzana. Dejar enfriar en la nevera.

PIZZA DE L’HOTEL RITZ

De la María Eugenia de Jorge

Per a 4-8 persones

Temps 25 minuts aprox.

Ingredients: 100 gr formatge ratllat

Per la massa:

100 gr pernil dolç

Farina (la que admeti)

100 gr olives

1 got petit d’oli

½ kg tomàquet

1 got petit de cervesa

½ kg cebes

Mantega (per untar la safata de forn)

100 gr xampinyons 1 llauna d’anxoves Orenga, Sal i Pebre

ELABORACIÓ: La massa: En un bol posar l’oli i la cervesa, i anar-hi afegint la farina, fins que la massa es pugui treballar amb les mans, sense que se’ns enganxi. Es deixa reposar ½ hora mínim. Passada la ½ hora, s’estira la massa de pizza sobre una safata de forn untada amb mantega. Hi posem el sofregit de tomàquet i ceba i anem afegint la resta d’ingredients al gust de cadascuna. Es posa al forn 25 minuts aproximadament.

PIZZA DEL HOTEL RITZ

De María Eugenia de Jorge

Para 4-8 personas

Tiempo 25 minutos aprox.

Ingredientes: 100 gr queso rallado 100gr jamón en dulce 100 gr olivas ½ kg tomate ½ kg cebollas 100 gr champiñones 1 lata de atún

Para la masa: Harina (la que admita) 1 vaso pequeño de aceite 1 vaso pequeño de cerveza Mantequilla (para untar la bandeja de horno)

Orégano, Sal y Pimienta ELABORACIÓN:

La masa: En un bol poner el aceite y la cerveza, e ir añadiendo la harina que admita, hasta que la masa se pueda manejar con las manos sin que se nos pegue. Se deja reposar ½ hora mínimo. Pasada la ½ hora, se extiende la masa de pizza sobre una bandeja del horno untada con mantequilla. Le ponemos el sofrito de tomate y cebolla y vamos añadiendo el resto de ingredientes al gusto de cada una. Se mete en el horno 25 minutos aproximadamente.

EMPANADA DE PORROS

De la María Lorente

Per a 4 persones

Temps 30 minuts

Ingredients: 2 làmines de massa de pasta de full 1 terrina de 250 gr de formatge quark Bacó al gust 3 o 4 porros

ELABORACIÓ: Preescalfar el forn a 180 ºC. Tallar els porros i ofegar-los en oli de gira-sol. Després afegir el bacó i el formatge quark. Estendre una làmina de pasta de full i repartir tots els ingredients per sobre, respectant un marge a les vores de la làmina. Col·locar una altra làmina de pasta de full a sobre i tancar les vores prement amb els dits, com una empanada. (No cal punxar la massa, es deixa pujar. I si es vol assaonar amb sal i pebre, tenir en compte que el formatge i el bacó són salats) Posar al forn. Primer enfornar la part de baix uns minuts, i després encendre també la part de dalt del forn perquè es dauri la massa.

EMPANADA DE PUERROS

De María Lorente

Para 4 personas

Tiempo 30 minutos

Ingredientes: 2 láminas de masa de hojaldre 1 tarrina de 250 gr de queso quark Bacon al gusto 3 o 4 puerros

ELABORACIÓN: Precalentar el horno a 180ºC. Cortar los puerros y rehogarlos en aceite de girasol. Después añadir el bacon y el queso quark. Extender una lámina de hojaldre y repartir todos los ingredientes por encima, respetando un margen en los bordes de la lámina. Colocar otra lámina de hojaldre encima y cerrar los bordes apretando con los dedos, como una empanada. (No hay que pinchar la masa, se deja subir. Y si se quiere sazonar con sal y pimienta, tener en cuenta que el queso y el bacon son salados) Meter en el horno. Primero hornear la parte de abajo unos minutos, y después encender también la parte de arriba del horno para que se dore la masa.

CANELONS D’ESTIU

De l’Ana María Rodríguez

Ingredients: Talls de pernil dolç Pel farcit: Poma

Nous

Api

Crema de llet

Nata Per la decoració: Enciam

Olives

Ou dur

Pebrot marró

ELABORACIÓ: Es pica la poma, l’api i les nous. Es col·loca en un bol i s'hi afegeix la nata i la crema de llet. Es remena amb cura. En els talls de pernil dolç, o al gust de cadascuna el que vulgui fer servir com caneló, es col·loca el farciment picat i s'enrotlla. Es col·loquen els canelons en una plata i es decoren amb l'enciam, el pebrot, les olives i l'ou dur. Per l’ou, la clara es pica i el rovell es ratlla.

CANELONES DE VERANO

De Ana María Rodríguez

Ingredientes: Lonchas de jamón dulce Para el relleno: Manzana

Nueces

Apio

Crema de leche

Nata Para el adorno: Lechuga

Olivas

Huevo duro

Pimiento marrón

ELABORACIÓN: Se pican la manzana, el apio y las nueces. Se coloca en un bol y se le añade la nata y la crema de leche. Se remueve con cuidado. En las lonchas de jamón dulce, o al gusto de cada una lo que quiera hacer servir como canelón, se coloca el relleno picado y se enrolla. Se colocan los canelones en una fuente y se adornan con la lechuga, el pimiento, las olivas y el huevo duro. Para el huevo, la clara se pica y la yema se ralla.

“MOJE” MURCIÀ

De la Dolores López

Per a 4 persones Ingredients: 4 patates 1 pot de tomàquets sencers en conserva natural 2 cebes 2 llaunes de tonyina 100 gr d'olives negres d'Aragó o murcianes 4 cullerades d'oli d'oliva Sal al gust i pebre negre

ELABORACIÓ: Tallar les patates en 3 o 4 rodanxes i brasejar-les. Quan estiguin fetes, talla-les a daus i reservar. En una plata o bol s'esmicola el tomàquet amb l’ajuda d'una forquilla i un ganivet. Després anar-hi afegint la resta dels ingredients i barrejar-ho tot bé. Amanir amb oli, sal i pebre al gust. Deixar reposar a la nevera. A l’estiu servir fred, i a l’hivern a temperatura ambient.

MOJE MURCIANO

De Dolores López

Para 4 personas Ingredientes: 4 patatas 1 bote de tomates enteros en conserva natural 2 cebollas 2 latas de atún 100 gr de olivas negras de Aragón o murcianas 4 cucharadas de aceite de oliva Sal al gusto y pimienta negra

ELABORACIÓN: Cortar las patatas en 3 o 4 rodajas y asarlas. Cuando estén hechas, cortarlas en dados y reservar. En una fuente o bol se desmenuza el tomate con la ayuda de un tenedor y un cuchillo. Después ir añadiendo al tomate el resto de los ingredientes y mezclarlo todo bien. Aliñar con aceite, sal y pimienta al gusto. Dejar reposar en la nevera. En verano servir frio, y en invierno a temperatura ambiente.

OUS FARCITS

De la Celia Abad

Ingredients: 6 ous

1 cullerada sopera de quètxup

1 ceba mitjana

1 cullerada sopera de maionesa

150 gr de gamba pelada

oli

ELABORACIÓ: Es bullen els ous, es tallen per la meitat i es treu el rovell. En un bol s'aixafen els rovells, s'afegeix la maionesa i el quètxup. Es posa oli en una paella i es fregeix la ceba triturada. Quan la ceba estigui una mica potxada, s’afegeixen les gambes trossejades. Després es mescla la part dels rovells aixafats amb la part de la ceba i les gambes, es barreja tot i s'omplen els ous, es posen al plat i s’acompanyen amb enciam.

HUEVOS RELLENOS

De Celia Abad

Ingredientes: 6 huevos

1 cucharada sopera de kétchup

1 cebolla mediana

1 cucharada sopera de mayonesa

150 gr de gamba pelada

aceite

ELABORACIÓN: Se cuecen los huevos, se cortan por la mitad y se saca la yema. En un bol se chafan las yemas, se añade la mayonesa y el kétchup. Se pone aceite en una sartén y se fríe la cebolla triturada. Cuando la cebolla esté un poco pochada, se echan las gambas troceadas. Luego se mezcla la parte de las yemas chafadas con la parte de la cebolla y las gambas, se mezcla todo y se rellenan los huevos, se ponen en el plato y se adornan con lechuga.

SOPA D’AVELLANES

De l’Encarna Borras

Per a 3-4 persones

Ingredients: 200 gr avellanes torrades 2 dents d’all 200 gr de pa Safrà i sal

ELABORACIÓ: Primer fregir les dues dents d’all . En un morter, picar els alls fregits, un parell de brins de safrà, una llesca de pa fregit i les avellanes torrades. Esmicolar bé la mescla i posar-ho dins una cassola amb aigua bullent, amb una mica de sal i l’oli de fregir els alls. Deixar coure mitja hora aproximadament i passar per la batedora.

SOPA DE AVELLANAS

De Encarna Borras

Para 3-4 personas

Ingredientes: 200 gr avellanas tostadas 2 dientes de ajo 200 gr de pan Azafrán i sal

ELABORACIÓN: Primero freímos los dos dientes de ajo. En un mortero, picar los ajos fritos, dos hebras de azafrán, una rebanada de pan frito y las avellanas tostadas. Machacar bien la mezcla y echarlo en la olla con agua hirviendo, con un poco de sal i el aceite de freír los ajos. Dejar cocer media hora aproximadamente y pasar por la batidora.

“MICHIRONES”

De l’Asunción Gázquez

Ingredients: 1 kg de “michirones” (faves seques) 2 ossos de pernil 3 xoriços petits 1 tros de bitxo picant 200 gr de cansalada salada 4 botifarres Menta

ELABORACIÓ: La nit abans posar en remull els “michirones”. Al matí, escórrer l'aigua. Dins d’una olla, posar els “michirones” i la resta dels ingredients menys la botifarra. Omplir l'olla d'aigua gairebé fins a dalt. Posar sal i coureho entre 1 hora o 1 hora i mitja. Quan apaguem l'olla amb els “michirones”, afegim les botifarres i la tornem a posar el temps que vulguem fins al moment de servir. Bon profit!

MICHIRONES

De Asunción Gázquez

Ingredientes: 1 kg de michirones (habas secas) 2 huesos de jamón 3 chorizos pequeños 1 trozo de bicho picante 200 gr de tocino salado 4 morcillas Menta

ELABORACIÓN: La noche antes poner en remojo los michirones. A la mañana, quitar el agua. En una olla poner los michirones y el resto de los ingredientes menos la morcilla. Llenar la olla de agua casi hasta arriba. Ponerle sal y cocerlo entre 1 hora o 1 hora y media. Cuando apaguemos la olla con los michirones, añadimos las morcillas y lo volvemos a poner el tiempo que se quiera hasta el momento de servir. ¡Buen provecho!

“YAMKATAN”

De la Jai Kambi

Per a 8 persones

Temps 1 i ½ hora

Ingredients: Tonyina

Oli de palma

Cacauet en pols

Cloïsses (la polpa)

Avecrem

“Chalisimbo” (sardines o similar)

Ceba

Sal

Fesols

Arròs

ELABORACIÓ: Primer es remullen els fesols i es bullen. A banda, es tritura la polpa de les cloïsses, amb la ceba i el “chalisimbo” (un tipus de peix del Atlàntic nord, al qual prèviament se li trauran les espines). S'afegeix la tonyina, el cacauet en pols (que s'evapora) i l'arròs. Es condimenta amb sal i es cou a foc lent. Quan està fet es deixa reposar 15 minuts amb olla tapada. Per servir, si es desitja, es pot amanir amb oli de palma.

“YAMKATAN”

De Jai Kambi

Para 8 personas

Tiempo 1 y ½ hora

Ingredientes: Atún

Aceite de palma

Cacahuete molido

Almejas (la pulpa)

Avecrem

Chalisimbo (sardinas o similar)

Cebolla

Sal

Frijoles

Arroz

ELABORACIÓN: Primero se remojan los frijoles y se hierven. A parte, se tritura la pulpa de las almejas, con la cebolla y el chalisimbo (un tipo de pescado del Atlántico norte, al que previamente se le quitaran las espinas). Se añade el atún, el cacahuete molido (que se evapora) y el arroz. Se condimenta con sal i se cuece a fuego lento. Cuando está hecho se deja 15 minutos reposando con olla tapada. Para servir, si se desea, se puede aliñar con aceite de palma.

“CHOMINO”. Recepta típica de Lucena (Córdoba) Variants: Patates amb bacallà / Arròs amb bacallà De l’Araceli Ruiz Zamorano (La Sesi) Per a 4 persones

Temps 1hora i ½

Ingredients: 1 kg de cigrons

Alls

300 gr de bacallà sec

Llorer

Oli

Julivert

1 tomàquet

Pa

1 pebrot verd

Safrà

1 ceba

Sal

*Patates i arròs per les altres 2 receptes. ELABORACIÓ: Es remullen els cigrons la nit anterior. Se li treuen les espines i la pell al bacallà, i es posa en remull amb aigua tèbia 20 minuts. Es col·loquen tots els ingredients en cru dins d’una olla, i es deixa bullir tot junt al voltant d'1 hora. Després, en un morter s’esmicola una dent d'all cru i molla de pa (mullada i escorreguda), amb una mica de sal perquè quedi espès, i s’afegeix a l'olla. Es deixa bullir fins que tot estigui tendre. (Aquest espès es prepara al gust de qui el vagi a consumir). Aquest plat es pot acompanyar amb trossos de ceba crua, olives o raves. * Amb aquests mateixos ingredients es fan: PATATES AMB BACALLÀ: Igual que la recepta del “chomino”, però substituint els cigrons per les patates. ARRÒS AMB BACALLÀ: Igual que la recepta del “chomino”, però substituint els cigrons per arròs. Tenint en compte tirar l'arròs una mica abans d'apagar el foc.

CHOMINO Receta típica de Lucena (Córdoba) Variantes: Patatas con bacalao / Arroz con bacalao De Araceli Ruiz Zamorano (Sesi) Para 4 personas

Tiempo 1hora y ½

Ingredientes: 1 kg de garbanzos

Ajos

300 gr de bacalao seco

Laurel

Aceite

Perejil

1 tomate

Pan

1 pimiento verde

Azafrán

1 cebolla

Sal

*Patatas y arroz, para las otras 2 recetas. ELABORACIÓN: Se remojan los garbanzos la noche anterior. Se le quita la raspa y el pellejo al bacalao, y se pone en agua templada a remojo 20 minutos. Se colocan todos los ingredientes en crudo en una olla, y se deja hervir todo junto alrededor de 1 hora. Después, en un mortero se maja un diente de ajo crudo y miga de pan (mojada y escurrida), con un poco de sal para que espese y se echa en la olla. Se deja hervir hasta que todo esté tierno. (Este espeso se prepara a gusto del que lo vaya a consumir). Este plato se puede acompañar con trozos de cebolla cruda, aceitunas o rábanos. *Con estos mismos ingredientes se hacen: PAPAS CON BACALAO: Igual que la receta del chomino, pero sustituyendo los garbanzos por las patatas. ARROZ CON BACALAO: Igual que la receta del chomino, pero sustituyendo los garbanzos por arroz. Teniendo en cuenta echar el arroz un poco antes de apagar el fuego.

ALBERGÍNIES FARCIDES

De la Joaquina Aguaza

Ingredients: 2 albergínies

Per la beixamel:

½ kg de carn picada (porc i vedella) Ceba Ceba

Farina

Paté la Piara

Mantega

Mantega

Oli

Formatge ratllat

ELABORACIÓ: Agafeu les albergínies , les unteu una mica amb oli , i les poseu al forn a 180ºC. a brasejar . Les aneu punxant per veure quan estan tendres . Quan estiguin fetes els traieu la polpa i les deixeu escórrer. A banda, en una paella sofregiu la ceba tallada a trossets petits . Abans que es dauri massa li afegiu la carn , i al cap d'uns minuts li afegiu la meitat de la caixeta de paté . I que es vagi fent tot fins que estigui ben sofregit . Tot seguit li afegiu la polpa de les albergínies , i que es sofregeixi una mica . Per a la beixamel : en un cassó poseu una mica de mantega i oli . Li afegiu la ceba , tallada en trossos molt petits , i quan estigui daurada li afegiu la farina i després la llet . Aneu remenant fins que s'espessi al vostre gust . Al final li afegiu una mica de sal . * La llet millor que sigui sencera , queda més gustosa . Ja haureu farcit les albergínies amb la carn picada . Llavors li afegiu la beixamel . Jo li poso uns dauets de mantega amb el formatge ratllat , i al forn fins que es posin torradetes . Tot seguit a dinar.

BERENJENAS RELLENAS

De Joaquina Aguaza

Ingredientes: 2 berenjenas

Para la bechamel:

½ kg de carne picada (cerdo y ternera) Cebolla Cebolla

Harina

Paté la Piara

Mantequilla

Mantequilla

Aceite

Queso rallado

ELABORACIÓN: Cogéis las berenjenas, las untáis un poco con aceite, y las ponéis en el horno a 180ºC.a asar. Las vais pinchando para ver cuando están tiernas. Cuando estén hechas les sacáis la pulpa y las dejáis escurrir. A parte, en una sartén sofreís la cebolla cortada en trocitos pequeños. Antes de que se dore demasiado le añadís la carne, y al cabo de unos minutos le añadís la mitad de la cajita de paté. Y que se vaya haciendo todo hasta que esté bien sofrito. Acto seguido le añadís la pulpa de las berenjenas, y que se sofría otro poco. Para la bechamel: en un cazo ponéis un poco de mantequilla y aceite. Le añadís la cebolla, cortada en trozos muy pequeños, y cuando esté dorada le echáis la harina y después la leche. Vais removiendo hasta que se espese a vuestro gusto. Al final le añadís un poco de sal. *La leche mejor que sea entera, queda más gustosa. Ya habréis rellenado las berenjenas con la carne picada. Entonces le añadís la bechamel. Yo le pongo unos taquitos de mantequilla con el queso rallado, y al horno hasta que se pongan tostaditas. Acto seguido a comer.

Carns --Carnes

CUIXETES DE POLLASTRE AMB FRUITS SECS, PRUNES I CEBA CARAMELITZADA De la Rosario Rodríguez

Per a 4 persones

Ingredients: 8 cuixetes de pollastre

12 prunes seques amb os

6 cebes grans tallades a làmines

4 culleradetes de mel

25 gr de pinyons

1 copeta de brandi

100 gr d'ametlles torrades

Llorer i sal

ELABORACIÓ: Es sofregeix la ceba, quan estigui daurada se li afegeix la mel, es barreja bé i es reserva. En una cassola es sofregeixen les cuixetes, que quedin ben daurades, s'hi afegeix el llorer, la copeta de brandi, les ametlles picades i un gotet d'aigua, a foc lent fins que el pollastre estigui tou. Llavors s'hi afegeix la ceba caramel·litzada, els pinyons i les prunes, i es deixa fent xup-xup uns 15 minuts. A punt per servir!

MUSLITOS DE POLLO CON FRUTOS SECOS, CIRUELAS Y CEBOLLA CARAMELIZADA De Rosario Rodríguez

Para 4 personas

Ingredientes: 8 muslitos de pollo

12 ciruelas secas con hueso

6 cebollas grandes cortadas en láminas

4 cucharaditas de miel

25 gr de piñones

1 copita de brandi

100 gr de almendras tostadas

laurel y sal

ELABORACIÓN: Se sofríe la cebolla, cuando esté dorada se le hecha la miel, se mezcla bien y se guarda. En una cazuela se sofríen los muslitos, que queden bien dorados, se le añade el laurel, la copita de brandi, las almendras machacadas y un vasito de agua, a fuego lento hasta que el pollo esté blandito. Entonces se le añade la cebolla caramelizada, los piñones y las ciruelas, y se deja haciendo chup-chup unos 15 minutos. ¡Listo para servir!

CONILL CONFITAT

De la Josefa Fuentes

Per a 6 persones

Temps 50 minuts

Ingredients: 1 conill

Per al puré:

Cebes escalunyes

Cigrons

2 pastanagues

Ceba

1 got de vi negre

Vainilla en branca

Oli

Mantega

Brou de pollastre Llorer i romaní

ELABORACIÓ: Posar una

cassola al

foc

amb el conill trossejat, les

cebes i les

pastanagues, el got de vi negre i cobert amb oli. Afegir també una mica de brou de pollastre, el llorer i el romaní. Deixar que es vagi coent durant uns 50 minuts aproximadament. Per al puré, posar en una paella dues cebes, un grapat de cigrons i una branca de vainilla. Triturar tots els ingredients amb una mica de mantega. Un cop el conill està cuit, acompanyar-lo amb el puré.

CONEJO CONFITADO

De Josefa Fuentes

Para 6 personas

Tiempo 50 minutos

Ingredientes: 1 conejo

Para el puré:

Cebollas escalonias

Garbanzos

2 zanahorias

Cebolla

1 vaso de vino tinto

Vainilla en rama

Aceite

Mantequilla

Caldo de pollo Laurel y romero

ELABORACIÓN: Poner una cazuela al fuego con el conejo troceado, las cebollas y las zanahorias, el vaso de vino tinto y cubierto con aceite. Añadir también un poco de caldo de pollo, el laurel y el romero. Dejar que se vaya cociendo durante unos 50 minutos aproximadamente. Para el puré, poner en una sartén dos cebollas, un puñado de garbanzos y una rama de vainilla. Triturar todos los ingredientes con un poco de mantequilla. Una vez el conejo está hecho, acompañarlo con el puré.

PASTÍS DE CARN

De la Paquita Padilla

Per a 4-6 persones

Temps ½ hora

Ingredients: ½ kg de carn picada de porc 1 tros de xoriço 2 ous durs Ceba picadeta 2 Massa fullada Sal

ELABORACIÓ: En una paella es sofregeix la carn picada i la ceba, quan aquesta està cuita s’hi afegeix una mica de sal. S’estira la massa fullada i se li posa la carn i la ceba, els ous durs i el xoriço tallat a trossets petits. Es tapa amb l’altra massa fullada i es posa en el forn ¼ d’hora. Està fet quan es veu la massa daurada. És boníssim, us ho recomano.

PASTEL DE CARNE

De Paquita Padilla

Para 4-6 personas

Tiempo ½ hora

Ingredientes: ½ kg de carne picada de cerdo 1 trozo de chorizo 2 huevos duros Cebolla picadita 2 Masa de hojaldre Sal

ELABORACIÓN: En una sartén se sofríe la carne picada y la cebolla, cuando ésta esté pochada se añade un poco de sal. Se estira la masa de hojaldre y se le pone la carne y la cebolla, los huevos duros y el chorizo cortado en trocitos pequeños. Se tapa con la otra masa de hojaldre y se pone en el horno ¼ de hora. Está hecho cuando se ve la masa dorada. Es buenísimo, os lo recomiendo.

PASTÍS DE CARN

De la Ramona Sánchez

Per a 4 persones

Temps 20-25 minuts

Ingredients: 400 gr de carn picada

Oli

Pebre negre i sal

Farina

100 gr de pernil salat (Bacó opcional) 1 llesca de pa

Llet Sucre Conyac

2 ous Ceba

ELABORACIÓ: Salpebrar la carn picada i reservar. Caramel·litzar la ceba a foc lent amb una mica de caldo. Una mica abans que estigui cuita, afegir-hi un rajolí de conyac i una cullerada de sucre. Coure a foc lent. Quan la ceba estigui feta, ajuntar la resta d’ingredients: la carn, el pernil tallat a trossets, la ceba, els ous batuts i una llesca de pa mullada amb llet. Untar amb oli i farina un motlle apte per a microones. Abocar-hi la mescla i coure-la durant uns 20-25 minuts a temperatura màxima (depèn del microones). Per acabar, es pot decorar el pastís amb uns talls de bacó i gratinar-lo al forn.

PASTEL DE CARNE

De Ramona Sánchez

Para 4 personas

Tiempo 20-25 minutos

Ingredientes: 400 gr de carne picada

Aceite

Pimienta negra y sal

Harina

100 gr de jamón serrano

Leche

(Bacon opcional) 1 rebanada de pan

Azúcar Coñac

2 huevos Cebolla

ELABORACIÓN: Salpimentar la carne picada y reservar. Caramelizar la cebolla a fuego lento con un poco de caldo. Un poco antes de que esté cocida, añadir un chorrito de coñac y una cucharada de azúcar. Cocer a fuego lento. Cuando la cebolla esté hecha, juntar el resto de ingredientes: la carne, el jamón cortado en trocitos, la cebolla, los huevos batidos y una rebanada de pan mojada en leche. Untar con aceite y harina un molde apto para microondas. Verter la mezcla y cocerla durante unos 20-25 minutos a temperatura máxima (depende del microondas). Para terminar, se puede decorar el pastel con unos trozos de Bacon y gratinar en el horno.

LLOM A LA MOSTASSA

De la Virgínia Merlos

Per a 4 persones

Temps 30 minuts

Ingredients: 1 kg de llom

Mostassa

2 ampolletes de crema de llet

Oli

Brou de carn (ampolla de la casa Maggi)

Sal

ELABORACIÓ: Es fregeix el llom en una cassola amb oli. En una altra cassola posem la crema de llet amb una mica d’oli. Una vegada s’ha fet una mica, afegim el brou de carn (això va a gustos) i la mostassa. Ho barregem tot, posem el llom i ho deixem reposar. Que vagi de gust!

LOMO A LA MOSTAZA

De Virginia Merlos

Para 4 personas

Tiempo 30 minutos

Ingredientes: 1 kg de lomo

Mostaza

2 botellitas de crema de leche

Aceite

Caldo de carne (botella de la casa Maggi)

Sal

ELABORACIÓN: Se fríe el lomo en una cazuela con aceite. En otra cazuela ponemos la crema de leche con un poco de aceite. Cuando está un poco hecho, añadimos el caldo de carne (esto va a gustos) y la mostaza. Lo mezclamos todo, ponemos el lomo y lo dejamos reposar. ¡Qué aproveche!

CARN A LA MILANESA

De la Nieves Gil

Ingredients: Filet de porc

Oli

Sal

Formatge ratllat

Ou

Pernil dolç

ELABORACIÓ: Agafem el filet de porc i el tallem a rodanxes no molt gruixudes, després el fem a tires com d'un dit d'ample i li posem la sal. En un bol batem l’ou segons la quantitat de filet que anem a cuinar, posem pernil dolç a trossets petits i formatge ratllat per gratinar, i ho remenem bé. Quan estigui ben espès, anem ficant les tires de filet dins la pasta, i les fregim en oli ben calent. A la safata on anem a ficar el filet fregit, primer posem paper absorbent perquè es begui l’oli. Bon profit. És senzill.

CARNE A LA MILANESA

De Nieves Gil

Ingredientes: Solomillo de cerdo

Aceite

Sal

Queso rallado

Huevo

Jamón de york

ELABORACIÓN: Cogemos el solomillo de cerdo y lo hacemos en rodajas no muy gruesas, después lo partimos en tiras como de un dedo de ancho y le ponemos la sal. En un bol batimos el huevo según la cantidad de solomillo que vayamos a hacer, ponemos jamón de york a trocitos pequeños y queso rallado en hebras para gratinar, y lo removemos bien. Cuando esté bien espeso, se van metiendo las tiras de solomillo en la pasta, y se fríen en aceite bien caliente. En la fuente dónde vamos a meter el solomillo frito, primero ponemos papel absorbente para que quede allí el aceite. Buen provecho. Es sencillo.

Peixos --Pescados

RAP A L’ALL CREMAT

De la Salvadora Matallana

Ingredients: 8 trossos de rap

½ litre de caldo de peix

12 gambes

Julivert

2 llesques de pa fregit

1 punteta de bitxo (caiena)

9 dents d’all

Farina

4 tomàquets madurs

8 cullerades d’oli

ELABORACIÓ: Per un costat es fa el caldo de peix i la salsa de tomàquet. Per l’altre, en una cassola es sofregeixen els alls laminats, les llesques de pa, el julivert i la punteta de bitxo. Després es tritura tot junt i es reserva. En el mateix oli es sofregeixen les gambes i el rap enfarinat. Finalment, s’afegeix a la cassola de peix la mescla triturada que s’havia preparat, i que faci xup-xup!

RAPE AL AJO QUEMADO

De Salvadora Matallana

Ingredientes: 8 trozos de rape

½ litro de caldo de pescado

12 gambas

Perejil

2 rebanadas de pan frito

1 puntita de bicho (cayena)

9 dientes de ajo

Harina

4 tomates maduros

8 cucharadas de aceite

ELABORACIÓN:

Por un lado se hace el caldo de pescado y la salsa de tomate. Por el otro, en una cazuela se sofríen los ajos laminados, las rebanadas de pan, el perejil y la puntita de bicho. Después se tritura todo junto y se reserva. En el mismo aceite se sofríen las gambes y el rape enharinado. Finalmente, se añade a la cazuela de pescado la mezcla triturada que se había preparado, ¡y que haga chup-chup!

TURBOT AMB CLOÏSES

De l’Aurora Quiñones

Ingredients: 1 turbot tallat a trossos

3 grans d'all

4 patates blanques

1 llesca de pa

400 gr de cloïsses

Vi de Jerez

400 gr de tomàquet natural

Julivert

Fruits secs

Oli i sal

Brou de peix

ELABORACIÓ: En una cassola fregir els alls i el julivert. Quan estiguin ben sofregits, afegir les patates tallades i cobrir-les amb brou de peix. Passats uns minuts, afegir el tomàquet natural i deixar bullir tot junt durant un quart d'hora. Després, afegir el turbot salpebrat en cru. A banda, picar els fruits secs en un morter amb una llesca de pa fregit. Abocar la picada a la cassola i afegir un raig de vi de Jerez. Quan faltin 5 minuts per apagar el foc, afegir les cloïsses. I bon profit!

RODABALLO CON ALMEJAS

De Aurora Quiñones

Ingredientes: 1 rodaballo cortado a trozos

3 dientes de ajo

4 patatas blancas

1 rebanada de pan

400 gr de almejas

Vino de Jerez

400 gr de tomate natural

Perejil

Frutos secos

Aceite y sal

Caldo de pescado

ELABORACIÓN: En una cazuela freír el ajo y el perejil. Cuando esté bien sofrito, añadir las patatas cortadas y cubrirlas con caldo de pescado. Pasados unos minutos, añadir el tomate natural y dejar hervir todo junto durante un cuarto de hora. Después, añadir el rodaballo salpimentado en crudo. Por otro lado, picar los frutos secos en un mortero con una rebanada de pan frito. Verter la picada en la cazuela y echar un chorro de vino de Jerez. Cuando falten 5 minutos para apagar el fuego, añadir las almejas. ¡Y buen provecho!

GAMBES AMB ALLS I VI BLANC

De la Merche Mora

Ingredients: 2 kg de gambes

1 got de vi blanc

1 cabeça d'alls

1 got d'oli

3 bitxos

ELABORACIÓ: S'escalfa l’oli en una cassola. Es piquen els alls i els bitxos. I s'ofeguen una mica. S'afegeixen les gambes fins que es coguin una mica, i se li posa el got de vi. A foc lent uns 10 minuts sense deixar de remenar.

GAMBAS CON AJO Y VINO BLANCO

De Merche Mora

Ingredientes: 2 kg de gambas

1 vaso de vino blanco

1 cabeza de ajos

1 vaso de aceite

3 guindillas

ELABORACIÓN: Se calienta en una cazuela el aceite. Se pican los ajos y las guindillas. Y se rehogan un poco. Se añaden las gambas hasta que se cuezan un poco, y se le pone el vaso de vino. A fuego lento unos diez minutos y se va removiendo en la cazuela.

PUDING DE PEIX

De la Florentina Martos

Ingredients: Peix: lluç, per exemple (també pot ser congelat) 2 ous 200 ml de crema de llet Maizena Tomàquet fregit Tonyina Sal i oli Mantega

ELABORACIÓ: Es bull el peix i un cop cuit s’esmicola. Posem en un pot els dos ous, la crema de llet, dues cullerades de Maizena, tres culleradetes de tomàquet fregit, una llauna de tonyina, sal i una mica d’oli, i es tritura tot junt amb la batedora. Es posa la mescla en una safata de vidre fonda untada amb mantega. Per coure, es pot fer al microones uns 15 minuts, es punxa el centre del púding per veure si està cuit. O bé es pot fer al bany maria fins que es vegi que està fet. Deixar refredar abans de desemmotllar.

PUDIN DE PESCADO

De Florentina Martos

Ingredientes: Pescado: merluza, por ejemplo (también puede ser congelado) 2 huevos 200 ml de crema de leche Maizena Tomate frito Atún Sal y aceite Mantequilla

ELABORACIÓN: Se hierve el pescado y una vez hecho se desmenuza. Ponemos en un pote los dos huevos, la crema de Leche, dos cucharadas de Maizena, tres cucharaditas de tomate frito, una lata de atún, sal i un poco de aceite, y se tritura todo junto con la batidora. Se pone la mezcla en una bandeja de cristal onda untada con mantequilla. Para cocer, se puede hacer al microondas unos 15 minutos, se pincha el centro del pudin para saber si está hecho. O también se puede hacer al baño maría hasta que se vea que está hecho. Dejar enfriar antes de desmoldar.

Postres

PASTÍS DE POMA

De la Lucía Cámara

Temps 1 hora i mitja

Ingredients: 4 pomes grans Farina, 2 mesures de got d'aigua Sucre, 2 mides de got d'aigua Llet, 2 mides de got d'aigua 4 ous 100 gr de margarina fosa 1 sobre de Royal Melmelada d'albercoc

ELABORACIÓ: Preescalfar el forn a 180 º C. En un recipient es bat la farina, la llet, el sucre, els ous, la margarina i el sobre de Royal. Un cop estigui tot ben batut se li afegeixen 3 pomes tallades a trossets molt fins. Es barreja tot i es posa en el motlle que posarem al forn. L'altra poma es talla a grills molt fins i es decora la part superior del pastís. Posem el pastís al forn durant uns 55 minuts aproximadament. Un cop finalitzada la cocció, aplicarem sobre el pastís una capa de melmelada d'albercoc.

PASTEL DE MANZANA

De Lucía Cámara

Tiempo 1 hora y media

Ingredientes: 4 manzanas grandes Harina, 2 medidas de vaso de agua Azúcar, 2 medidas de vaso de agua Leche, 2 medidas de vaso de agua 4 huevos 100 gr de margarina derretida 1 sobre de Royal Mermelada de albaricoque

ELABORACIÓN: Precalentar el horno a 180ºC. En un recipiente se bate la harina, la leche, el azúcar, los huevos, la margarina y el sobre de Royal. Una vez esté todo bien batido se le añaden 3 manzanas cortadas a trocitos muy finos. Se mezcla todo y se pone en el molde que vayamos a poner en el horno. La otra manzana se corta a gajos muy finos y se adorna la parte superior de la tarta. Ponemos

la

tarta

en

el

horno

durante

unos

55

minutos

aproximadamente. Una vez finalizada la cocción, aplicaremos sobre la tarta una capa de mermelada de albaricoque.

COCA DE IOGURT

De María Marin de Egea

Ingredients: 2 iogurts de llimona 6 mesures de farina 2 mesures d’oli 4 mesures de sucre 6 ous 2 sobres de llevat Royal

ELABORACIÓ: Preescalfar el forn a 130-170ºC. En un bol batre els 6 ous. A continuació es van incorporant la resta d’ingredients i es bat tot junt amb el turmix, fins que tota la massa està ben fina. Untar el motlle amb mantega i abocar-hi tota la massa. Posar-la dins el forn aproximadament 30 minuts. No obrir la porta del forn fins que la coca s’hagi refredat. Després es pot decorar la coca amb pinyons, sucre mòlt o fruita.

TORTA DE YOGUR

De María Marin de Egea

Ingredientes: 2 yogures de limón 6 medidas de harina 2 medidas de aceite 4 medidas de azúcar 6 huevos 2 sobres de levadura Royal

ELABORACIÓN: Precalentar el horno a 130-170 º C. En un bol batir los 6 huevos. A continuación se van incorporando el resto de los ingredientes y se bate todo junto con el turmix, hasta que toda la masa está bien fina. Untar el molde con mantequilla y verter toda la masa. Meter en el horno aproximadamente 30 minutos. No abrir la puerta del horno hasta que la torta se haya enfriado. Después se puede decorar la torta con piñones, azúcar molido o fruta.

COCA DE PASTA DE FULL I CABELL D’ÀNGEL De la Joaquina Aguaza

Ingredients: 2 bases de pasta de full 1 llauna de cabell d'àngel Pinyons Nous Ou Sucre

ELABORACIÓ: Preescalfeu el forn. S'agafa una de les bases de pasta de full, s'estira sobre una safata de forn i es punxa amb una forquilla. Seguidament s'escampa per tota la base el cabell d'àngel, després es posa damunt l'altra base de pasta de full i es va tancant com si fos una cresta. L’assenyaleu per dalt amb un ganivet perquè pugi millor. Després amb un pinzell pinteu la coca amb l'ou. Tot seguit li poseu els pinyons i les nous, li afegiu per sobre el sucre i cap al forn. Jo el poso a 175-180 º C. durant 15 o 20 minuts. Quan la coca estigui dauradeta, ja està. No obriu el forn fins que es refredi.

COCA DE HOJALDRE Y CABELLO DE ÁNGEL De Joaquina Aguaza

Ingredientes: 2 bases de hojaldre 1 lata de cabello de ángel Piñones Nueces Huevo Azúcar

ELABORACIÓN: Precalentáis el horno. Se coge una de las bases de hojaldre, se estira sobre una bandeja de horno y se pincha con un tenedor. Seguidamente se esparce por toda la base el cabello de ángel, después se pone encima la otra base de hojaldre y se va cerrando como si fuera una empanadilla. La señaláis por arriba con un cuchillo para que suba mejor. Después con un pincel pintáis la coca con el huevo. Acto seguido le ponéis los piñones y las nueces, le añadís por encima el azúcar y al horno. Yo lo pongo a 175-180ºC. durante 15 o 20 minutos. Cuando la coca esté doradita, ya está. No abráis el horno hasta que se enfríe.

TORTELL

De l’Ana Maria Rodríguez

Per a 4-8 persones

Temps ¾ d’hora

Ingredients: 400 gr farina 500 gr sucre Ratlladura de 1 llimona (opcional) 1+½ sobre de Royal 6-8 ous sencers ½ got de ¼ de l. d'oli ½ got de ¼ de l. de llet Mantega i farina de galeta

ELABORACIÓ: En un bol es barregen tots els ingredients junts excepte els ous. A part, batem els ous i els afegim a la barreja. Es remena tot i si es vol es passa per la batedora per treure els grumolls. S'unta el motlle amb mantega i farina de galeta perquè el tortell no s'enganxi. En el moment de posar el tortell, s'encén el forn a 200ºC., només a baix. Per saber si el tortell està fet es punxa, i si surt sec es retira i ja es pot desemmotllar.

ROSCÓN

De Ana Maria Rodríguez

Para 4-8 personas

Tiempo ¾ de hora

Ingredientes: 400 gr harina 500 gr azúcar Ralladura de 1 limón (opcional) 1+½ sobre de Royal 6-8 huevos enteros ½ vaso de ¼ de l. de aceite ½ vaso de ¼ de l. de leche Mantequilla y pan rallado

ELABORACIÓN: En un bol se mezclan todos los ingredientes juntos excepto los huevos. A parte, batimos los huevos y los añadimos a la mezcla. Se revuelve todo y si se quiere se pasa el “minipimer” para sacar los grumos. Se unta el molde con mantequilla y pan rallado para que el roscón no se pegue. En el momento de poner el roscón, se enciende el horno a 200ºC., sólo a bajo. Para saber si el roscón está hecho se pincha, y si sale seco se retira y ya se puede desmoldar.

PASTÍS DE SANTIAGO

De la Celia Abad

Ingredients: 4 ous

40gr de mantega

150 gr de sucre

Sucre glacé

150 gr de ametlla mòlta

1 espasa de paper

½ sobre de llevat Royal

ELABORACIÓ: Es baten els ous i el sucre en un bol. D'altra banda es barreja el llevat amb l'ametlla, i s'afegeix al bol on tenim els ous i el sucre. Es fon la mantega i, quan s’hagi refredat una mica, s'afegeix a la barreja. S'aboca tota la mescla en un motlle i es posa al forn 30 minuts a 180 º. En un paper de cuina es retalla una espasa, es col·loca al centre del pastís i s’empolvora amb sucre glacé.

TARTA DE SANTIAGO

De Celia Abad

Ingredientes: 4 huevos

40gr de mantequilla fundida

150 gr de azúcar

Azúcar glasé

150 gr de almendra molida

1 espada de papel

½ sobre de levadura Royal

ELABORACIÓN: Se baten los huevos y el azúcar en un bol. Por otra parte se mezcla la levadura con la almendra, y se añade al bol dónde tenemos los huevos y el azúcar. Se funde

la mantequilla y, cuando esté un poco fría, se añade a la

mezcla. Se vierte toda la mezcla en un molde y se pone al horno 30 minutos a 180º. En un papel de cocina se recorta una espada, se coloca en el centro del pastel y se polvorea con azúcar glasé.

TRUFES DE XOCOLATA

De la Mina Benchekri

Per a 10 persones

Temps 1 hora

Ingredients: 180 gr xocolata en pols 40 galetes Maria 250 ml nata líquida per muntar 200 gr fideus de xocolata

ELABORACIÓ: En un bol triturar les galetes Maria i mesclar-hi el cacau en pols. Afegir la nata líquida i barrejar fins que s'integrin tots els ingredients. Deixar reposar la massa 30 minuts a la nevera. Treure la massa de la nevera i fer boles de la mida desitjada. Després, arrebossar les boles amb els fideus de xocolata. Ficar les trufes al congelador 20 minuts.

TRUFAS DE CHOCOLATE

De Mina Benchekri

Para 10 personas

Tiempo 1 hora

Ingredientes: 180 gr chocolate a la taza en polvo 40 galletas María 250 ml nata líquida para montar 200 gr fideos de chocolate

ELABORACIÓN: En un bol triturar las galletas María y mezclar con el cacao en polvo. Añadir la nata líquida y mezclar hasta que se integren todos los ingredientes. Dejar reposar la masa 30 minutos en el frigorífico. Sacar la masa del frigorífico y hacer bolas del tamaño deseado. Después espolvorear las bolas con los fideos de chocolate para recubrir. Meter las trufas en el congelador 20 minutos.

GELAT

De l’Ana María Rodríguez

Per a 12 persones

Ingredients: 2 pots grans de llet condensada 1 ampolleta de crema de llet 6 iogurts de llimona Suc de 12 llimones Ratlladura de 3 llimones

ELABORACIÓ: Es posen tots els ingredients en un pot i es baten amb una batedora. Un cop la barreja estigui triturada, es col·loca al congelador. Es treu per remoure 2 o 3 vegades, i després ja es deixa congelar del tot. Boníssim!

HELADO

De Ana María Rodríguez

Para 12 personas

Ingredientes: 2 botes grandes de leche condensada 1 botellín de crema de leche 6 yogures de limón Zumo de 12 limones Raspadura de 3 limones

ELABORACIÓN: Se

ponen

todos

los

ingredientes

en

un

bote

y

se

baten

con

un

“minipimer”. Una vez la mezcla esté triturada, se coloca en el congelador. Se saca para remover 2 o 3 veces, y después ya se deja congelar del todo. ¡Buenísimo!

CREMA DE LLIMONA

De l’Encarna Borras

Per a 4 persones

Temps 20 minuts

Ingredients: 3 ous 3 cullerades de Maizena El suc de 3 llimones La ratlladura de 2 llimones 3 gots d’aigua 16 cullerades de sucre

ELABORACIÓ: Es baten tots els ingredients junts. Es couen a foc lent, sense deixar de remoure, fins que la mescla sigui espessa. Es reparteix la crema en diferents bols i es deixa refredar dins la nevera. Per servir es decora la crema amb una fulla de menta.

CREMA DE LIMÓN

De Encarna Borras

Para 4 personas

Tiempo 20 minutos

Ingredientes: 3 huevos 3 cucharadas de Maizena El zumo de 3 limones La ralladura de 2 limones 3 vasos de agua 16 cucharadas de azúcar

ELABORACIÓN: Se baten todos los ingredientes juntos. Se cuecen a fuego lento, sin dejar de remover, hasta que la mezcla sea espesa. Se reparte la crema en diferentes bols y se deja enfriar en la nevera. Para servir se decora la crema con una hoja de menta.

GALETES

De la Teresa Sigillo

Per a 1 quilo de galetes

Temps 2 hores

Ingredients: 250 gr mantega 280 gr sucre 2 ous 440 gr farina Essències al gust (vainilla, ratlladura de llimona, canyella, etc.)

ELABORACIÓ: Els ingredients a temperatura ambient. Es barreja primer la mantega amb el sucre, quan estigui ben barrejada, s'afegeix el sucre, l'essència i finalment els ous. Es deixa reposar 15 minuts. Si es vol, la massa també es pot deixar a la nevera no més de dos dies. Es tallen les galetes s'enfornen al tercer nivell del forn, dalt i baix, 175ºC. uns 15 minuts depèn del forn i del gust, a mi m'agraden torradetes.

GALLETAS

De Teresa Sigillo

Para 1 quilo de galletas

Tiempo 2 horas

Ingredientes: 250 gr mantequilla 280 gr azúcar 2 huevos 440 gr harina Esencias al gusto (vainilla, ralladura de limón, canela, etc.)

ELABORACIÓN: Los ingredientes a temperatura ambiente. Se mezcla primero la mantequilla con el azúcar, cuando esté bien mezclada, se agrega el azúcar, la esencia y por último los huevos. Se deja reposar 15 minutos. Si se quiere, la masa también se puede dejar en la nevera no más de dos días. Se cortan las galletas y se hornean al tercer nivel del horno, arriba y abajo, 175ºC. unos 15 minutos depende del horno y del gusto, a mí me agradan tostaditas.

El sabó de la Pepi --El jabón de Pepi

SABÓ CASOLÀ EN FRED

De la Pepita Aguilera

Necessitem: ½ litre d'aigua ½ litre d'oli usat i colat 270 g de sosa càustica 1 cubell de plàstic 1 pal de fusta Ulleres per protegir els ulls

ELABORACIÓ: Posar l'aigua dins la galleda. Afegir la sosa càustica poc a poc i deixar reposar 1 hora. Després afegir l'oli sense deixar de remenar, sempre en la mateixa direcció, durant 1 hora i mitja aproximadament fins que s’espessi. La barreja ha de quedar cremosa. Es pot fer amb la batedora en menys temps. De vegades, si costa de lligar se li afegeix un parell de cullerades de farina. Posar en un motlle de plàstic 24 hores i desemmotllar. Deixar reposar en un lloc fresc durant 4 o 6 setmanes, i el sabó ja queda llest per utilitzar.

JABÓN CASERO EN FRÍO

De Pepita Aguilera

Necesitamos: ½ litro de agua ½ litro de aceite usado y colado 270 gr de sosa cáustica 1 cubo de plástico 1 palo de madera Gafas para proteger los ojos

ELABORACIÓN: Poner el agua en el cubo. Añadir la sosa cáustica poco a poco y dejar reposar 1 hora. Después se añade el aceite sin dejar de remover, siempre en la misma dirección, durante 1hora y media aproximadamente hasta espesar. La mezcla ha de quedar cremosa. Se puede hacer con la batidora en menos tiempo. En ocasiones, si cuesta de ligar se le añade un par de cucharadas de harina. Poner en un molde de plástico 24 horas y desmoldar. Dejar reposar en un lugar fresco durante 4 o 6 semanas, y el jabón ya queda listo para usar.

Get in touch

Social

© Copyright 2013 - 2024 MYDOKUMENT.COM - All rights reserved.